Halleves szerb módra

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1 kg halszelet
  • fej vagy ikra
  • egy nagy csomó leveszöldség
  • petrezselyem
  • citromlé
  • tejföl
  • vöröshagyma

Elkészítés

A zöldségeket hosszúkás alakúra vágjuk, kis kockákra a hagymát és kevés olajban pároljuk puhára. A petrezselymet kis darabokra vágjuk, a zöldségekre tesszük, felengedjük vízzel és lassan főzzük. A fele levét áttesszük egy másik edénybe, és ebben főzzük ki a halfejeket, a halikrát és a halszeleteket. A megfőtt halat szálkáitól megtisztítjuk, a zöldségek közé tesszük, és amiben főtt a hal, turmixgépben pépesítjük, majd ezt is a zöldségek közé öntjük. Citromlével ízesítjük, tejfölre tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.