Halleves szerb módra
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 1 kg halszelet
- fej vagy ikra
- egy nagy csomó leveszöldség
- petrezselyem
- citromlé
- tejföl
- vöröshagyma
Elkészítés
A zöldségeket hosszúkás alakúra vágjuk, kis kockákra a hagymát és kevés olajban pároljuk puhára. A petrezselymet kis darabokra vágjuk, a zöldségekre tesszük, felengedjük vízzel és lassan főzzük. A fele levét áttesszük egy másik edénybe, és ebben főzzük ki a halfejeket, a halikrát és a halszeleteket. A megfőtt halat szálkáitól megtisztítjuk, a zöldségek közé tesszük, és amiben főtt a hal, turmixgépben pépesítjük, majd ezt is a zöldségek közé öntjük. Citromlével ízesítjük, tejfölre tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.